Uluslararası Ravza Derneği
2023 YILI FALİYET RAPORUMUZ

2023 YILI FAALİYET RAPORU

-İstanbul, Ankara, Kars’ta bulunan sosyal marketlerimizde 1.500.000 TL değerinde yoksul ve ihtiyaçlı ailelere mutfak masraflarını karşılamaları için kurumsal firmalardan kullanacakları alışveriş çekleri yıl boyunca 3.000 aileye dağıtımı gerçekleştirdik.

-6 şubat da gerçekleşen ‘asrın felaketi’ olarak tanımlanan depremimizde Deprem bölgelerine ayni ve nakdi olarak 6.000.000 TL karşılığında yardımla  depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalıştık. Gerek Sivas merkeze konaklamak için gelen kardeşlerimize aşevimizden sıcak yemek dağıtımı, konfeksiyon yardımı yaptık. Aşevimizi mobile çevirerek Hatay merkezde sıcak yemek dağıtımı yaptık. Dernek araçlarımızı gıda, konfeksiyon, hijyen paketleri yükleyerek ilk günden itibaren kardeşlerimize ulaştırdık.

-Biz bize yeteriz kampanyasına 1.111.000 TL nakdi yardım yaptık.

-Asya ve Afrika kıtalarında onlarca ülkede (onların suya ihtiyacı var) başlığı altında 112 adet çok çeşmeli, motorlu, depolu, güneş enerjili olmak üzere bölgenin ihtiyacına göre su kuyusu açtık.

-Asya ve Afrika kıtalarında insanların ibadetlerini en iyi şartlar altında yapmalarına vesile olmak için 10 adet cami yaptık. Yapılan bu cami ve mescitler sayesinde insanlar ibadetlerini yapıyor, çocuklara Kur’an-ı  kerim eğitimi veriliyor aynı zamanda bir araya gelme imkânı elde ediyorlar.

-Afrika'da yaygın olan sağlık sorunu  katarakt hastalığına 42 adet katarakt ameliyatı yaptık.

-Afrika’da Müslüman çocukların eğitim alacağı 4 adet okul inşa edildi. Yıl boyunca eğitimle ilgili materyalleri de karşılandı.

-Afrika da tahtalar üzerinde ezber yapmaya çalışan öğrenci kardeşlerimize 1219 Kur'an-ı kerim hediye ettik.

-Asya ve Afrika da bulunan yetim hanelerimizde günlük 175 yetime, ihtiyaçlıya toplamda 45.675 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdik.

-Ramazan ayında toplamda yurt içi ve yurt dışında 35.000 kişinin iftarını açmasına vesile olduk.

-12 ay boyunca 9.786.731 TL değerinde zekatların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olduk.

-Yetim gülerse peygamberimiz (s.a.v) güler projesi adı altında 414 adet yetime 851.434 TL harcama yaparak hami olduk.

-Asya ve Afrika da toplamda 1.995 adet büyük baş hisse kurban, 701 adet küçük baş kurban kesimi gerçekleştirdik. Kesimle beraber etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olduk.

-Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize 3.000.000 TL değerinde ayni ve nakdi yardım yaptık.

-Sivas merkezde bulunan Ebu’l hasan harâkâni aşevinde yıl içerisinde 288.000 kişinin sıcak yemek ihtiyacı karşıladık.

-Afrika’nın birçok ülkesinde İslam’ı tebliğ için harekete geçtik. ihtida törenleri ile 300  Müslümanlığı kabul eden  kardeşlerimiz için öncelik hediyeler ve sonrasında bulunduğu bölgelere kuyular,  camiiler , gıda yardımları yaparak. Bu hareketi Tüm Afrika topraklarına yayarak devam etmeyi şuur edindik.

-Dönemsel olarak düzenlediğimiz yetim giydirme programı 1.000 yetim kardeşimize konfeksiyon yardımında bulunduk.

-Afat öncülüğünde düzenlenen iyilik treni ile Türkiye’den Afganistan’a 863.150 TL değerinde Konfeksiyon ve gıda yardımı ulaştırdık.  

-Fas ve Libya’da gerçekleşen doğal afette dernek üyelerimizden kardeşlerimizi bölgeye göndererek Fas’ta 512.850 TL Libya da  527.792 TL yardım ulaştırdık. 

TOPLAMDA 24.602.000 TL AYNİ VE NAKDİ YARDIMIN ULAŞMASINA VESİLE OLDUK KATKI VE DESTEKLERİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

 

Galeri